Πατάτες κροκέτες



Πατάτες κροκέτες

1 κιλό πατάτες
αλάτι
1 φλιτζάνι κοινό αλεύρι
1 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Έμενταλ 60 γρ. βούτυρο λιωμένο
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις ρίχνετε σε ελαφρά αλατισμένο βραστό νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε.
Πολτοποιείτε τις πατάτες με ένα πιρούνι, έτσι που ο πουρές να γίνει αφράτος. Ρίχνετε μέσα το αλεύρι και το ανακατεύετε καλά.
Παίρνετε κουταλιές από το μείγμα και πλάθετε με τα χέρια σας κεφτέδες. Με τα δόντια ενός πιρουνιού πιέζετε τον κεφτέ για να πλατύνει λίγο.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσει νερό,ρίχνετε τις κροκέτες. Μόλις αρχίσουν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια,τις βγάζετε σε μια τρυπητή κουτάλα.
Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες κροκέτες. Τοποθετείτε τις κροκέτες και το τυρί σε στρώσεις σε πυρίμαχο σκεύος.
Ρίχνετε από πάνω το λιωμένο βούτυρο και τα ψήνετε για 15’ σε μέτριο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν.
ucook.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες

Λεμονόνερο το Ωφέλιμο

Πεύκο

Αλίκη-Σταματίνα Βουγιουκλάκη (20 Ιουλίου 1934 - 23 Ιουλίου 1996)

Χρόνης Εξαρχάκος Έλληνας ηθοποιός

Αρτεμισία

9 Οκτωβρίου Ορθόδοξη Εκκλησία: • Αποστόλου Ιακώβου του Αλφαίου

Βασίλειος Ζαχάρωφ ή Βασίλειος Ζαχαρίου (Sir Basil Zaharoff, 6 Οκτωβρίου 1849 – 27 Νοεμβρίου 1936)

9 Σεπτεμβρίου Ορθόδοξη Εκκλησία: • Σύναξις των αγίων και δικαίων θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης • Μαρτύρων Σεβηριανού και Χαρίτωνος • Οσίων Θεοφάνους ομολογητού και Ιωσήφ του Ρώσου