Κροκέτες σπανάκι
Κροκέτες σπανάκι
Είναι πολύ νόστιμες! Α, και αν θέλεις να τις κάνεις νηστίσιμες κάνε τα παρακάτω. Αντικατάστησε το βούτυρο με μαργαρίνη και κάθε αυγό με 1 κ.σ. αλεύρι σόγιας με λίγο νερό! Ακόμη και το τυρί μπορεί να αντικατασταθεί με φυτικό, που θα βρεις σε μεγάλα super market!
1 1/2 κιλό σπανάκι 3 αυγά
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1 1/2 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι,πιπέρι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Λάδι για τηγάνισμα
Καθάρισε καλά το σπανάκι και κόψε σε μικρά κομμάτια
Σούρωσε καλά, πιέζοντας να φύγει όλο το νερό. Στη συνέχεια ψιλόκοψε όσο περισσότερο μπορείς
Βάλε σε ένα βαθύ μπολ και αλατοπιπέρωσε. Συμπλήρωσε το ψωμί τριμμένο, ένα αυγό και δύο κρόκους, το βούτυρο, το τυρί και το κρεμμύδι. Κράτησε τα ασπράδια
Ζύμωσε καλά και πλάσε σε ό, τι σχήμα σου αρέσει
Χτύπησε ελαφρά τα ασπράδια με ελάχιστο νερό
Βούτηξε τις κροκέτες στη φρυγανιά και στη συνέχεια στο αυγό και ρίξε στο καυτό λάδι να πάρουν χρώμα.
tlife.gr
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου