Ουόλτερ Κάτλετ Αμερικανός ηθοποιός

 

14 Νοεμβρίου 1960 (61 χρόνια πριν) πέθανε:

Ουόλτερ Κάτλετ Αμερικανός ηθοποιός

Ο Ουόλτερ Κάτλετ (Walter Catlett, 4 Φεβρουαρίου 1889 - 14 Νοεμβρίου 1960) ήταν Αμερικανός ηθοποιός, που μνημονεύεται κυρίως για τους αυταρχικούς ρόλους που ενσάρκωσε.

Γεννημένος στην Καλιφόρνια, ξεκίνησε την καριέρα του ως ερμηνευτής βοντβίλ, συνεργαζόμενος, αρχικά, με τον Χόμπαρτ Κάβανο. Πριν μπει στην κινηματογραφική βιομηχανία ασχολήθηκε και με την όπερα. Στο θέατρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1906, ενώ το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ το έκανε ή το 1911 με το The Prince of Pilsen ή το 1916 με το So Long Letty. Το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το έκανε το 1912, αλλά απείχε από αυτόν έως και το 1929. Μεταξύ άλλων συμμετείχε και στη γνωστή ταινία - σε παραγωγή Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ - Υπό την Σκιάν της Λαιμητόμου. Επίσης, συμμετείχε και στη δεύτερη ταινία της Disney, Πινόκιο, δίνοντας τη φωνή του στον χαρακτήρα ο Τίμιος Τζον.

Ο Κάτλετ πέθανε σε ηλικία 71 ετών στην Καλιφόρνια, από εγκεφαλικό επεισόδιο. Επίσης, κατέχει κι ένα αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ, για τη συνολική προσφορά στον κινηματογράφο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες

Λεμονόνερο το Ωφέλιμο

Πεύκο

Χρόνης Εξαρχάκος Έλληνας ηθοποιός

Αλίκη-Σταματίνα Βουγιουκλάκη (20 Ιουλίου 1934 - 23 Ιουλίου 1996)

9 Οκτωβρίου Ορθόδοξη Εκκλησία: • Αποστόλου Ιακώβου του Αλφαίου

Αρτεμισία

Βασίλειος Ζαχάρωφ ή Βασίλειος Ζαχαρίου (Sir Basil Zaharoff, 6 Οκτωβρίου 1849 – 27 Νοεμβρίου 1936)

9 Σεπτεμβρίου Ορθόδοξη Εκκλησία: • Σύναξις των αγίων και δικαίων θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης • Μαρτύρων Σεβηριανού και Χαρίτωνος • Οσίων Θεοφάνους ομολογητού και Ιωσήφ του Ρώσου