Μικρά μυστικά για να νοστιμίσετε το φαγητό σας


και πάντα λουλούδια στο τραπέζι... (φ.Μ.Κυμάκη)
και πάντα λουλούδια στο τραπέζι... (φ.Μ.Κυμάκη)

Πάντα θα βρίσκουμε κάτι επιπλέον για να κάνουμε τα φαγητά μας πιο νόστιμα. Αυτό το κάτι θα έχει σχέση με την διάθεσή μας και με την φαντασία μας αλλά και και με όσα νοσταλγούμε από ανάλογες γεύσεις του παρελθόντος.. 

 Όμως πάνω από όλα είναι θέμα προσωπικών πειραματισμών. Όπως  σε κάθε γνώση η βάση είναι η παρατήρηση και το πείραμα έτσι και για τη γνώση της κουζίνας η βάση είναι  η παρατήρηση πριν το πείραμα και μετά το πείραμα. 

Έτσι καταλήξαμε να γνωρίζουμε κάποιους τρόπους που θα κάνουν πιο νόστιμα τα φαγητά μας όπως τους παρακάτω

Χρησιμοποιήστε κράκερ στο πανάρισμα Τα κλασικά κράκερ με τυρί είναι εξαιρετικό υλικό για να πανάρετε το κοτόπουλό σας. Αφού βουτήξετε το φιλέτο κοτόπουλο σε γάλα εβαπορέ και λεμόνι, πανάρετε πρώτα με αλεύρι, μετά με χτυπημένο αυγό και στο τέλος με θρυμματισμένα κρακεράκια. Στη συνέχεια τηγανίστε ή ψήστε το κοτόπουλό σας όπως κάνετε συνήθως.


Στύψτε λίγο λεμόνι στη μακαρονάδα σας
Την επόμενη φορά που θα βράσετε μακαρόνια, δοκιμάστε να αποφύγετε το αλάτι στο νερό και αντί αυτού να προσθέσετε τον χυμό από μισό λεμόνι. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να μειώσετε την πρόσληψη νατρίου από τον οργανισμό σας με την κατανάλωση αλατιού και θα κάνετε τα ζυμαρικά σας πιο «ζωντανά» και ζουμερά.


Εμπλουτίστε τη σάλτσα ντομάτας σας με λίγο γιαούρτι
Αν θέλετε να δώσετε στην κλασική σάλτσα ντομάτας μια πιο πλούσια γεύση, προσθέστε 2-3 κουταλιές γιαούρτι. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει το γιαούρτι με τη σάλτσα και προσοχή στη θερμοκρασία. Φροντίστε να μαγειρέψετε τη σάλτσα σας σε μέτρια φωτιά ώστε να μη βράσει και «κόψει» το γιαούρτι αλλά και να μην πήξει.


Προσθέστε κρεμώδες τυρί στα αυγά σας
Το πιθανότερο είναι ότι μόλις δοκιμάσετε αυτό το πιάτο, μάλλον δεν θα θέλετε να ξαναφάτε τα αυγά σας με κανέναν άλλο τρόπο. Το τυρί κρέμα δίνει στα αυγά μια απαλή και ομαλή υφή, που είναι ακαταμάχητη. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, και ¼ της κούπας τυρί κρέμα σε μια κατσαρόλα, προτού προσθέσετε το μίγμα των χτυπημένων αυγών. Ψήστε όλα μαζί τα υλικά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά.


Βάλτε μια κουταλιά horseradish στην πατατοσαλάτα
Οι πατατοσαλάτες τις περισσότερες φορές τείνουν να έχουν μια σχεδόν ήπια και αδιάφορη γεύση με τη μαγιονέζα που προσθέτουν οι περισσότεροι ή έντονα οξεία από το ξύδι. Μια πραγματικά νόστιμη πατατοσαλάτα όμως, μπορεί να περιέχει εκτός από τις βρασμένες πατάτες και 1-2 κουταλιές horseradish, για πιο πικάντικη και κρεμώδη γεύση.


Αλατοπιπερώστε τη μπριζόλα σας με… κόκκους καφέ
Ανακατέψτε σπασμένους κόκκους καφέ μαζί με τα μπαχαρικά που συνήθως βάζετε στη μπριζόλα σας και απολαύστε το έξτρα άρωμα που θα αποκτήσει το πιάτο σας. Εξαιρετικός συνδυασμός είναι η μίξη καφέ εσπρέσο μαζί με πάπρικα, τσίλι σε σκόνη, κύμινο, αλάτι και φρέσκο πιπέρι. Αν θέλετε, μια πρέζα ζάχαρη θα το κάνει ακόμα καλύτερο…


Λίγος πολτός μήλου για ζουμερά κεφτεδάκια
Πολλές γιαγιάδες χρησιμοποιούσαν αυτό το τέχνασμα για πολλά χρόνια. Φτιάχνοντας τα κλασικά κεφτεδάκια σας, συνδυάστε το 1 ½ κιλό μοσχαρίσιου κιμά με 2 αυγά, 1 φλιτζάνι γαλέτα, 1 φλιτζάνι πολτοποιημένα μήλα και λίγο αλατοπίπερο. Αφού πλάσετε τα κεφτεδάκια σας σε μπαλάκια, αλευρώστε τα και τηγανίστε τα ή ψήστε τα. Η γεύση αλλά και η υφή τους θα σας μείνει αξέχαστη. Για πιο αφράτους κεφτέδες επίσης, μπορείτε να προσθέστε και ψιλοκομμένο παριζάκι ή luncheon meat το οποίο κατά το ζύμωμα θα ενωθεί με τον κιμά.

συνέχεια στην πηγή

https://www.clickatlife.gr/geusi/story/10914


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες

Λεμονόνερο το Ωφέλιμο

Πεύκο

Χρόνης Εξαρχάκος Έλληνας ηθοποιός

Αλίκη-Σταματίνα Βουγιουκλάκη (20 Ιουλίου 1934 - 23 Ιουλίου 1996)

9 Οκτωβρίου Ορθόδοξη Εκκλησία: • Αποστόλου Ιακώβου του Αλφαίου

Αρτεμισία

Βασίλειος Ζαχάρωφ ή Βασίλειος Ζαχαρίου (Sir Basil Zaharoff, 6 Οκτωβρίου 1849 – 27 Νοεμβρίου 1936)

9 Σεπτεμβρίου Ορθόδοξη Εκκλησία: • Σύναξις των αγίων και δικαίων θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης • Μαρτύρων Σεβηριανού και Χαρίτωνος • Οσίων Θεοφάνους ομολογητού και Ιωσήφ του Ρώσου