Το Αββαείο του Ουέστμινστερ



28 Δεκεμβρίου 1065

Εγκαινιάζεται το Αββαείο του Ουέστμινστερ.


Το Αββαείο του Ουέστμινστερ (αγγλ. Westminster Abbey, εκ του Ουέστ + μίνστερ = δυτικό κλίτος) είναι εκκλησία στο Λονδίνο. Είναι ανεξάρτητη εκκλησία η οποία αποτελεί τον τόπο στέψης των βασιλέων του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά και τελευταία διαμονή του σκηνώματός τους. 

Η εκκλησία είναι κυρίως γοτθικού ρυθμού. Βρίσκεται στην πόλη του Ουέστμινστερ, ακριβώς δυτικά των ανακτόρων του Ουέστμινστερ. Ο ναός βρίσκεται υπό τον έλεγχο του βασιλικού οίκου της Αγγλίας και από το 1450 μέχρι το 1550 υπήρξε καθεδρικός ναός. Ο σημερινός ναός άρχισε να κατασκευάζεται από τον Ερρίκο Γ΄ το 1245 ως τόπος ταφής του. Ο ναός βρισκόταν υπό κατασκευή από το 1245 μέχρι το 1517.


Από την στέψη του Γουλιέλμου του Κατακτητή το 1066, όλες οι στέψεις των Άγγλων και Βρετανών μοναρχών διεξάγονταν στο Αββαείο του Ουέστμινστερ. Επίσης, αναφέρονται τουλάχιστον 16 βασιλικοί γάμοι στο Αββαείο από το 1100. Οι δύο σχετίζονται με τον Ερρίκο Α΄ και τον Ριχάρδο Β΄, αν και πριν το 1919, δεν έγινε κανένας γάμος για 500 περίπου χρόνια.

Ενταφιασμοί και ταφικά μνημεία


Στο Αββαείο του Ουέστμινστερ έχουν ενταφιαστεί, με ταφικά μνημεία, πολλοί διάσημοι συγγραφείς και ποιητές, συνθέτες, αρχιτέκτονες, ηθοποιοί, βασιλιάδες, πολιτικοί και επιστήμονες. Ανάμεσα στα πρόσωπα που έχουν ταφεί στο Αββαείο του Ουέστμινστερ, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

συνέχεια

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B2%CE%B2%CE%B1%CE%B5%CE%AF%CE%BF_

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες

Λεμονόνερο το Ωφέλιμο

Πεύκο

Χρόνης Εξαρχάκος Έλληνας ηθοποιός

Αλίκη-Σταματίνα Βουγιουκλάκη (20 Ιουλίου 1934 - 23 Ιουλίου 1996)

9 Οκτωβρίου Ορθόδοξη Εκκλησία: • Αποστόλου Ιακώβου του Αλφαίου

Αρτεμισία

Βασίλειος Ζαχάρωφ ή Βασίλειος Ζαχαρίου (Sir Basil Zaharoff, 6 Οκτωβρίου 1849 – 27 Νοεμβρίου 1936)

9 Σεπτεμβρίου Ορθόδοξη Εκκλησία: • Σύναξις των αγίων και δικαίων θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης • Μαρτύρων Σεβηριανού και Χαρίτωνος • Οσίων Θεοφάνους ομολογητού και Ιωσήφ του Ρώσου