Πικάντικα χορτομπιφτέκια με μάραθο, δυόσμο και πουρέ πατάτας

 

Πικάντικα χορτομπιφτέκια με μάραθο, δυόσμο και πουρέ πατάτας

Υλικά

4 μέτριες πατάτες, βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
½ φλιτζάνι τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
½ κιλό λάπαθα
½ κιλό σπανάκι
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι άνηθο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
2 αβγά
2 κουταλιές σούπας ρακή ή ούζο
½ κουταλάκι γλυκού τριμμένο γλυκάνισο
1 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι

Εκτέλεση
Πλένετε τα χόρτα πολύ καλά και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν το νερό τους.

Σκεπάστε τα σε βαμβακερές πετσέτες και πιέστε τα ελαφρά με το χέρι σας, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά.

Ψιλοκόβετε τα χορταρικά σε ένα μεγάλο μπολ, τα αλατίζετε και τα «τρίβετε» με το αλάτι για να «βγάλουν» όλα τους τα υγρά και να αποκτήσουν ένα σκούρο χρώμα.

Στραγγίζετε, σφίγγοντάς τα με τις χούφτες σας και τα ρίχνετε σε ένα καθαρό μπολ. Προσθέτετε τον πουρέ πατάτας, τα αβγά, το πιπέρι, το γλυκάνισο, το ελαιόλαδο και τη ρακή ή το ούζο.

Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει το μίγμα. Πλάθετε σε μπιφτέκια. Στρώνετε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, βάζετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και τοποθετείτε επάνω τα μπιφτέκια. Ψήνετε στο κέντρο του φούρνου στους 180ºC για 25 - 30 λεπτά.

Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το λάδι τους. Σερβίρετε χλιαρούς τους χορτοκεφτέδες, συνοδεύοντάς τους με σκορδαλιά ή με λίγο γιαούρτι.
ab.gr 

mwsaiko.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες

Λεμονόνερο το Ωφέλιμο

Πεύκο

Αλίκη-Σταματίνα Βουγιουκλάκη (20 Ιουλίου 1934 - 23 Ιουλίου 1996)

Χρόνης Εξαρχάκος Έλληνας ηθοποιός

Αρτεμισία

9 Οκτωβρίου Ορθόδοξη Εκκλησία: • Αποστόλου Ιακώβου του Αλφαίου

Βασίλειος Ζαχάρωφ ή Βασίλειος Ζαχαρίου (Sir Basil Zaharoff, 6 Οκτωβρίου 1849 – 27 Νοεμβρίου 1936)

9 Σεπτεμβρίου Ορθόδοξη Εκκλησία: • Σύναξις των αγίων και δικαίων θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης • Μαρτύρων Σεβηριανού και Χαρίτωνος • Οσίων Θεοφάνους ομολογητού και Ιωσήφ του Ρώσου