Για Παντα Νέοι - 11


Ένα παλιό αλλά χρήσιμο βιβλίο

Πληροφορίες για τον συγγραφέα όπως αναφέρονται στο βιβλίο

""Ο Στέργιος Τασούλας είναι ιατρικός ψυχολόγος με πτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ και μεταπτυχιακές στην Μ.Βρετανία.
Στις ΗΠΑ προσέγγισε την ολιστική ψυχοσωματική θεραπεία όπως και το αντικείμενο της αντιγήρανσης.
Στο Λονδίνο ήταν ιδιωτικός θεραπευτής με διατριβή στην ύπνωση και στην καταπολέμηση του πόνου.
Στην Ελλάδα εκτός των άλλων
συνεργάζεται με το Κολέγιο Φυσικής Υγείας και διάφορα περιοδικά αυτοβοήθειας , ψυχοσωματικής υγείας και αντιγήρανσης . Στη συγγραφική του δουλειά περιλαμβάνεται η σειρά "ο κόσμος της ψυχολογίας" που είναι πολύ προσιτό έργο και στον μέσο
αναγνώστη.""

Από αυτή τη σειρά αναρτήσεων θα παρουσιάζω μόνο  αποσπάσματα του  βιβλίου και αποποιούμαι κάθε πνευματικού δικαιώματος επ αυτών.

Επίσης σε κάθε ανάρτηση θα υπάρχει το τμήμα αυτό (φωτογραφία, συγγραφέας) 

11ο  Μυστικό υγείας και μακροζωίας

Τα οφέλη που εξασφαλίζει ένα συστηματικό πρόγραμμα εκ»χςμνασιις στο σύστημα "νους - σώμα", είναι πολλά. Ερευνητές παγκοσμίου κύρους, όπως ο dr. Weil και ο dr. Klatz, υποστηρίζουν ότι η συστηματική γυμναστική είναι ό,τι πλησιέστερο σε ένα μαγικό χάπι υγείας, ευεξίας και αντιγήρανσης:

Σύμφωνα με ειδικές μελέτες ιατρών της κλινικής του Πανεπιστημίου του Τενεσί των Η.Π.Α., η συστηματική γυμναστική προστατεύει από τις ασθένειες του γήρατος, από τις καρδιοπάθειες και αυξάνει τον αυτοσεβασμό του ατόμου.

Όσοι ασκούνται συστηματικά έχουν λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα και καλύτερη διανοητική κατάσταση από τους μη ασκούμενους. Πάσχουν λιγότερο από ασθένειες (όπως Αλτσχάιμερ και Πάρκινσον) και διατηρούν την πνευματική τους ικανότητα για πολύ περισσότερο χρόνο απ' αυτούς που δεν γυμνάζονται.

• Η 'ιτμναστική έχει αποδειχτεί ότι είναι μια από τις καλύτερες τεχη,τκές κατά της κατάθλιψης. Είναι το φυσικό αγχολυτικό χωρίς παρενέργειες.

• Ο Ντίπακ Τσόπρα υποστηρίζει ότι η άσκηση αυξάνει το προσδόκιμο ζωής κατά 3-4 χρόνια, αλλά θεωρεί σπουδαιότερο το γεγονός ότι η άσκηση βελτιώνει την ποιότητα της ζωής, δίνει περισσότερη ευεξία και προλαμβάνει σημαντικές ασθένειες.

Η συστηματική άσκηση μπορεί να είναι οτιδήποτε, από τρέξιμο, ποδήλατο, σχοινάκι, μέχρι και... ορειβασία! Η συστηματικότητα της άσκησης είναι πιο σημαντική από το είδος της.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες

Λεμονόνερο το Ωφέλιμο

Πεύκο

Χρόνης Εξαρχάκος Έλληνας ηθοποιός

Αλίκη-Σταματίνα Βουγιουκλάκη (20 Ιουλίου 1934 - 23 Ιουλίου 1996)

9 Οκτωβρίου Ορθόδοξη Εκκλησία: • Αποστόλου Ιακώβου του Αλφαίου

Αρτεμισία

Βασίλειος Ζαχάρωφ ή Βασίλειος Ζαχαρίου (Sir Basil Zaharoff, 6 Οκτωβρίου 1849 – 27 Νοεμβρίου 1936)

9 Σεπτεμβρίου Ορθόδοξη Εκκλησία: • Σύναξις των αγίων και δικαίων θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης • Μαρτύρων Σεβηριανού και Χαρίτωνος • Οσίων Θεοφάνους ομολογητού και Ιωσήφ του Ρώσου