Για Πάντα Νέοι - 12ο Μυστικό υγείας και Μακροζωίας


Ένα παλιό αλλά χρήσιμο βιβλίο

Πληροφορίες για τον συγγραφέα όπως αναφέρονται στο βιβλίο

""Ο Στέργιος Τασούλας είναι ιατρικός ψυχολόγος με πτυχιακές σπουδές στις ΗΠΑ και μεταπτυχιακές στην Μ.Βρετανία.
Στις ΗΠΑ προσέγγισε την ολιστική ψυχοσωματική θεραπεία όπως και το αντικείμενο της αντιγήρανσης.
Στο Λονδίνο ήταν ιδιωτικός θεραπευτής με διατριβή στην ύπνωση και στην καταπολέμηση του πόνου.
Στην Ελλάδα εκτός των άλλων
συνεργάζεται με το Κολέγιο Φυσικής Υγείας και διάφορα περιοδικά αυτοβοήθειας , ψυχοσωματικής υγείας και αντιγήρανσης . Στη συγγραφική του δουλειά περιλαμβάνεται η σειρά "ο κόσμος της ψυχολογίας" που είναι πολύ προσιτό έργο και στον μέσο
αναγνώστη.""

Από αυτή τη σειρά αναρτήσεων θα παρουσιάζω μόνο  αποσπάσματα του  βιβλίου και αποποιούμαι κάθε πνευματικού δικαιώματος επ αυτών.

Επίσης σε κάθε ανάρτηση θα υπάρχει το τμήμα αυτό (φωτογραφία, συγγραφέας)

12ο Μυστικό υγείας και Μακροζωίας

Η θρεπτική αξία των τροφών άλλαξε ριζικά τις τελευταίες δεκαετίες και αυτό γιατί σήμερα οι τροφές φτάνουν στο πιάτο επεξεργασμένες, με απώλειες σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ακόμα και οι "φυσικές” ανεπεξέργαστες τροφές, μπορεί να περιέχουν μικρότερη ποσότητα θρεπτικών ουσιών σήμερα, σε σχέση με το παρελθόν. Αυτό οφείλεται στο χρόνο που μεσολαβεί από την παραγωγή στην κατανάλωση, και στην εντατικοποίηση των καλλιεργειών που απομυζά το έδαφος από θρεπτικά συστατικά.

Το πολυ βιταμινούχο συμπλήρωμα είναι η "εφεδρεία" και η ασφάλεια του σώματος σε περίπτωση που υπάρχουν ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά.  Για παράδειγμα, οι μακροχρόνιες ελλείψεις σε στοιχεία όπως η βιταμίνη C και το σελήνιο μπορούν να οδηγήσουν σε ασθένειες και πρόωρη γήρανση. Το συμπλήρωμα δεν είναι υποκατάστατο της θρεπτικής διατροφής, αλλά τουλάχιστον εξασφαλίζει τον οργανισμό από μακροχρόνιες ελλείψεις σε ζωτικά συστατικά.

Ένα πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα περιέχει βιταμίνες Α, C, E, D, του συμπλέγματος Β και συνήθως στοιχεία όπως o σίδηρος, o ψευδάργυρος, το μαγνήσιο, ο φωσφόρος και το κάλιο.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις Τελευταίες 7 ημέρες

Λεμονόνερο το Ωφέλιμο

Πεύκο

Χρόνης Εξαρχάκος Έλληνας ηθοποιός

Αλίκη-Σταματίνα Βουγιουκλάκη (20 Ιουλίου 1934 - 23 Ιουλίου 1996)

9 Οκτωβρίου Ορθόδοξη Εκκλησία: • Αποστόλου Ιακώβου του Αλφαίου

Αρτεμισία

Βασίλειος Ζαχάρωφ ή Βασίλειος Ζαχαρίου (Sir Basil Zaharoff, 6 Οκτωβρίου 1849 – 27 Νοεμβρίου 1936)

9 Σεπτεμβρίου Ορθόδοξη Εκκλησία: • Σύναξις των αγίων και δικαίων θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης • Μαρτύρων Σεβηριανού και Χαρίτωνος • Οσίων Θεοφάνους ομολογητού και Ιωσήφ του Ρώσου